tijdelijke verhuur Airbnb | House Sit | Airbnb Manager het Gooi

Vraag en Antwoord

Heeft u hulp nodig bij de tijdelijke verhuur van uw woning en heeft u vragen? In onderstaand overzicht worden de meest gestelde vragen beantwoord. Zit uw vraag er niet bij?  Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

- Voor de verhuur hebben wij nodig:
 • twee extra sleutels,
 • de wifi code,
 • gebruiksinstructies van de apparatuur
Kostbare, persoonlijke en/of dierbare spullen kunnen het beste goed opgeborgen worden.
  - Voor de wissel van gasten moeten er ook voldoende beddengoed en handdoeken aanwezig zijn.
   - Wij adviseren om toppers (dun boven matras) op de bedden te leggen ter bescherming.
    - Voldoende rookmelders en een goed onderhouden cv-ketel zijn verplicht.
     Uiteraard kan House Sit hier een adviserende of begeleidende rol in spelen, ook wanneer de accommodatie nog niet (geheel) is ingericht. Bekijk de voorbeelden van restyling- en inrichtingsprojecten die wij gerealiseerd hebben.
     Vooraf bespreken wij uitgebreid de huisregels en de voorkeur voor het huurdersprofiel met de verhuurder.
     Tevens worden boekingen van huurders die niet aan dit profiel voldoen, of geen akkoord geven op de huisregels, niet geaccepteerd.
     Ook worden op Airbnb recensies over huurders en verhuurders uitgewisseld. Hierdoor word inzichtelijk welke huurders zich wel en niet aan de regels houden.
     Door de screening beperken wij het risico op overlast voor buren. Echter adviseren wij wel om buren op de hoogte te brengen van verhuur-periodes. En onze contactgegevens te geven.
     Via Airbnb heeft u een huurdersbescherming tot maximaal € 800.000,- aan schadevergoeding, hun voorwaarden zijn hierop van kracht. Airbnb https://www.airbnb.nl/guarantee
      Tevens nemen wij bij  aanvang van de verhuur de status van de woning op. Na elke boeking controleren wij op schade en/of diefstal. Bij het traceren van schade, door toedoen van de huurder, nemen wij foto’s zodat er een verzoek ingediend kan worden bij Airbnb.
       De verhuurdersgarantie biedt geen bescherming tegen normale slijtage. Ook stellen wij vooraf een borg in om in geval van kleine schade dit snel op te kunnen lossen.
       De hoogte van de toeristenbelasting en de regels verschillen per gemeente. In de meeste plaatsen wordt toeristenbelasting geheven per persoon, per nacht.
        Reserveringen van langdurige verblijven zijn meestal vanaf een bepaald aantal nachten vrijgesteld. Toeristenbelasting wordt over het algemeen door de gast betaald, maar de verplichting om de belasting af te dragen aan de belastingdienst ligt over het algemeen bij de verhuurder.
         Tot een bepaald bedrag zijn de verhuurinkomsten voor de particuliere verhuurder belastingvrij. Ook bekijkt de belastingdienst ieder geval apart.
          Indien u vragen heeft over uw eigen specifieke situatie raden wij aan om dit met een fiscalist op te nemen.
          Met de online inloggegevens kunt u te allen tijde zelf de boekingen volgen. Ook kunt u hiermee vooraf zelf aangeven in welke periode verhuur mogelijk is.
           Wanneer u tussentijds toch zelf gebruik wil maken van de woning kunt u dit bij ons aangeven en blokkeren wij deze periode voor verhuur.